Αθλητισμός

«Ξέρετε πού έπαιζαν ο Παπαπέτρου και ο Μάντζαρης;»

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε την EuroLeague κόντρα στους Ολυμπιακούς έχοντας… μηδαμινή προσφορά από τους γηγενείς παίκτες και οι Τούρκοι μνημονεύουν τον ελληνικό κορμό των «ερυθρόλευκων».

Η Φενέρμπαχτσε έγραψε ιστορία στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης ως η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε την EuroLeague έπειτα από τις δυο αποτυχημένες απόπειρες στη Μαδρίτη και το Βερολίνο. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στη διοργάνωση και κατέκτησε τον τίτλο έχοντας, όμως, μηδαμινή προσφορά από τους Τούρκους παίκτες . Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, οι Μαχμούτογλου και Ντουβερίογλου χρησιμοποιήθηκαν μόλις 1’12” έκαστος κι ενώ το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί. Φυσικά ο Μπόμπι Ντίξον δεν μπορεί να θεωρηθεί… Τούρκος, μολονότι διαθέτει διαβατήριο και αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ρωτήθηκε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ασίσταντ κόουτς στην εθνική Τουρκίας, Ερντέμ Καν, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού: «Τι πρέπει να κάνει, λοιπόν, μια ομάδα top επιπέδου αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στους συνδιεκδικητές της και, συγχρόνως, να βελτιώσει τους γηγενείς παίκτες; Οφείλει να τους παρέχει το καλύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν να αναδείξεις 6 νεαρούς Τούρκους παίκτες σε μια ομάδα όπως η Φενέρ. Η εγχώρια λίγκα και η EuroLeague είναι δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Όλοι φέρνουν το παράδειγμα της Ελλάδας. Ξέρετε, για παράδειγμα, που έπαιζαν πριν ο Παπαπέτρου και ο Μάντζαρης; Ο Μάντζαρης είναι ένα καλό παράδειγμα. Ήλθε στον Ολυμπιακό από μια μεσαία ομάδα και απέδειξε την αξία του. Αρχικώς, λοιπόν, πρέπει να βάλουμε τους γηγενείς και εξελίξιμους παίκτες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Πηγή: gazzetta.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top