Διεθνή

Ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Εμμανουέλ Μακρόν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, συμφώνησαν να συνεργαστούν όσον αφορά την επίλυση διαφόρων διεθνών ζητημάτων,όπως είναι η ουκρανική κρίση, και εξέφρασαν την πρόθεση τους να αναπτύξουν τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως και να συναντηθούν προσεχώς. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου Πούτιν, αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκόφ, “ο Πούτιν ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον κύριο Μακρόν”.

Ο ρώσος ηγέτης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, “συνεχάρη τον Εμμανουέλ Μακρόν για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ ” και από τις δύο πλευρές εκφράσθηκε η πρόθεση να αναπτυχθούν οι παραδοσιακά φιλικές ρωσο-γαλλικές σχέσεις, που υπάρχουν στον πολιτικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ανθρωπιστικό τομέα, όπως και σε άλλους τομείς”.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δυο πλευρές τόνισαν την σημασία της περαιτέρω συνεργασίας τους υπό το “σχήμα της Νορμανδίας” για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Στη ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι “συμφωνήθηκε να συνεργαστούν στα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, περιλαμβανομένης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Υπογραμμίσθηκε, ιδιαίτερα, η σημασία της περαιτέρω συνεργασίας υπό το “σχήμα της Νορμανδίας” (Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ουκρανία σ.σ) για την διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης στην βάση των συμφωνιών του Μίνσκ”.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν προσεχώς.

Πηγή ΑΠΕ


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top