Επιστήμες

Ο ρόλος της μαύρης σοκολάτας στη δίαιτα

Όταν ξεκινάτε μια δίαιτα απώλειας βάρους περιμένετε ότι οι λιχουδιές θα φύγουν από το προσκήνιο καθώς θα πρέπει να περιορίσετε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Βέβαια, η επιθυμία για κάτι γλυκό δεν παύει να υπάρχει, ενώ η περιστασιακή κατανάλωση του είναι σαφώς κάτι που επιτρέπεται, αρκεί να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα. Άλλωστε, ο πλήρης αποκλεισμός των τροφίμων που αγαπάμε, συνήθως λειτουργεί επιβαρυντικά, αφού η στέρησή τους δυσκολεύει την προσπάθεια τήρησης του διαιτολογίου.

Η μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας, αποτελεί μια συχνή επιλογή γλυκού σε περιόδους δίαιτας. Πράγματι, ο χαρακτηρισμός της ως «υγείας» είναι αρκετά εύστοχος, αφού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κακάο, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

Από την άλλη, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που φαίνεται ότι ενισχύουν τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης.

Αυτό που θα πρέπει να θυμούνται όμως οι λάτρεις της σοκολάτας, είναι πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος.

Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη, ωστόσο δε συνεπάγεται ότι μπορούμε να την καταναλώνουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα, συγκριτικά με άλλα είδη σοκολάτας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top