Ελλάδα

Παγίδευσαν με εκρηκτικά τροχόσπιτο Γερμανού τουρίστα στη Βέροια!

Είναι μια από εκείνες τις ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο που προκαλούν ενδιαφέρον καθώς η λύση τους δεν φαίνεται άμεση και κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί (όχι χωρίς μεγάλη έρευνα τουλάχιστον) το δράστη και τα κίνητρά του! Άγνωστοι παγίδευσαν με αυτοσχέδια εκρηκτικά το τροχόσπιτο ενός Γερμανού τουρίστα που ήταν διακοπές στην Ελλάδα με τη σύζυγό του.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλλεξαν το μηχανισμό, ύστερα από επιχείρηση που προηγήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Πλατάνου, όπου το ζευγάρι είχε σταθμεύσει το τροχόσπιτο, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Κατά πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν κολλημένος στον πίσω αριστερό άξονα του οχήματος και κάτω από το αμάξωμα. Τον ανακάλυψε το πρωί ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου, όταν αρχικά διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο ένα λάστιχο του οχήματος. Ο ίδιος υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία που έφτασε στο σημείο. Αφού ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, ανέλαβαν δράση οι πυροτεχνουργοί και επαληθεύθηκαν οι αρχικές υποψίες του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη.

Στην κατάθεση που έδωσε ο ίδιος στην Αστυνομία είπε ότι βρίσκεται μαζί με την 64χρονη σύζυγό του για διακοπές στην Ελλάδα. Όπως είπε, έφτασαν στη χώρα μας προχθές, ερχόμενοι από την ΠΓΔΜ, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ’ οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την περασμένη νύχτα. Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top