Πολιτική

Πετρόπουλος: Χμ, αν τα μέτρα είναι 5 δισ. είναι θέμα ανάγνωσης

«Η σχέση μέτρων και αντίμετρων είναι δημοσιονομικά ουδέτερη… Μέτρα και αντίμετρα είναι ισορροπημένα» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα και πως ο υπολογισμός τους σε 5 δισ. «είναι θέμα ανάγνωσης», καθώς «πρόκειται για το μικτό ποσό ενώ το καθαρό είναι 3,6 δισ.».

Σε ότι αφορά την απόφαση για συνυπολογισμό των ασφαλίστρων των ελευθέρων επαγγελματιών στις εισφορές είπε ότι δεν επηρεάζει, «ούτε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ, σε σύγκριση με τις εισφορές που κατέβαλαν στο παρελθόν». Διευκρίνισε πως το μέτρο θα ισχύσει μετά το 2018, καθώς θα υπάρξει και μια έκπτωση 15%, ενώ υποσχέθηκε ότι για υψηλά εισοδήματα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην κλιμάκωση.

Τόνισε ότι, με το νέο σύστημα, η εισπραξιμότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, εκτίμησε πως τον Μάρτιο η χαμηλή απόδοση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στάλθηκαν ειδοποιητήρια, όπως είχαν συνηθίσει οι ασφαλισμένοι.

Εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα αποδώσει καρπούς και σε επίπεδο εισπραξιμότητας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Επισήμανε ότι έως τον Οκτώβριο θα έχει λυθεί και το θέμα με την απονομή των συντάξεων που καθυστερούσαν. «Από 160.000 που εκκρεμούσαν έχουν πέσει κάτω από 90.000 σήμερα και έως τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες» είπε χαρακτηριστικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top