Διεθνή

Πούτιν: Ο Λαβρόφ δεν μου είπε τίποτα από τις πληροφορίες του Τραμπ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό πρόεδρο, εάν το θελήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη στη δήλωση αυτή μετα τις αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ αποκαλύψε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών διαβαθμισμένες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

“Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι είναι δυνατόν, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την καταγραφή της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Τραμπ, στην Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φυσικά στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όσον αφορά την εγγραφή των συνομιλιών, αν είχε γίνει δηλαδή η εγγραφή των συνομιλιών με μαγνητόφωνο, διευκρίνισε ότι πρόκειται για στενογραφημένα πρακτικά. “Μαγνητοφώνηση δεν γίνεται. Γίνεται καταγραφή από άτομο, το οποίο παρίσταται γι αυτόν τον λόγο στις συνομιλίες”.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν – κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι – ισχυρίσθηκε ότι ο Λαβρόφ δεν τον ενημέρωσε για καμιά από τις ανύπαρκτες δήθεν διαβαθμισμένες πληροφορίες, ούτε τον ίδιο ούτε κανέναν άλλον.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Λαβρόφ -Τραμπ, ενώ σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις δήθεν αποκαλύψεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Σεργκεί Λαβρόφ, δίνοντας του απόρρητες πληροφορίες σχετικές με την δράση του “Ισλαμικού Κράτους” που προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες άλλης χώρας, είπε ότι “στις ΗΠΑ εξελλίσσεται κάποια πολιτική σχιζοφρένεια”. Προσέθεσε μάλιστα ότι όποιοι δημιουργούν αυτό το παραλήρημα είναι είτε βλάκες είτε επικίνδυνοι και βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργώντας εντάσεις στην εξωτερική πολιτική.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top