Αθλητισμός

Πρωτιά για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ντόχα

Από το Diamond League της Ντόχα ξεκίνησε η Κατερίνα Στεφανίδη – η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο – τους αγώνες της στην εφετινή θερινή σεζόν και το εγχείρημα αποδείχθηκε εξαιρετικά θετικό, αφού πρώτευσε με 4.80μ, κόντρα σε δυνατές αντιπάλους, τις οποίες θα αντιμετωπίσει τον Αύγουστο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του επί κοντώ ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.55μ τα οποία υπερέβη με την πρώτη, συνέχισε στα 4.65μ (με την 2η) και στα 4.75μ (με την 1η). Στο ύψος αυτό αποχώρησε η Κουβανή «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιαρισλέι Σίλβα με τρεις άκυρες και τη νίκη διεκδίκησαν η Στεφανίδη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις.

Όπως και στο Ρίο, έτσι και στην Ντόχα η Στεφανίδη νίκησε την Μόρις, αφού πέρασε με την πρώτη τα 4.80μ, ύψος που απέτυχε να υπερβεί η Μόρις, η οποία έμεινε στα 4.75μ.

Μετά τον αγώνα, η ίδια εμφανίστηκε Ικανοποιημένη: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τον πρώτο μου αγώνα στη σεζόν. Μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ στην Ντόχα. ΟΙ Έλληνες φίλαθλοι στο στάδιο ήταν εκπληκτικοί. Ένας από αυτούς μου έδωσε μια σημαία. Είχε αέρα κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά το κοινό ήταν εκπληκτικό» δήλωσε.

Η Στεφανίδη μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ και από εκεί θα έρθουν στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν το Φιλοθέη Women Gala (31/5), όπου θα κάνει τον επόμενος αγώνας της. Το προσεχέ ραντεβού των αθλητριών του επί κοντώ σε Diamond League είναι στις 6 Ιουνίου στο μίτινγκ της Ρώμης.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top