Ελλάδα

Πώς εξερράγη ο φάκελος στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος τραυματίσθηκε όταν άνοιξε φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτικά, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην οδό Μάρνη.

Η έκρηξη έγινε περίπου στις 18:30 το απόγευμα και η είδηση της επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, έφερε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.

Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο οδηγός του και ο συνοδός του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί του, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μικρή ποσότητα πυρίτιδας για να περάσει τους όποιους ελέγχους.

Μετά το χτύπημα σήμανε συναγερμός και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, υπάλληλος φέρεται να ήλεγξε τον φάκελο σε δύο μηχανήματα X-ray που λειτουργούν στην ΤτΕ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο φάκελος πέρασε από X-ray της Βουλής.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση η αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου έγινε στα μηχανήματα της Βουλής, ωστόσο η εκρηκτική ύλη δεν ανιχνεύτηκε. Ο φάκελος πέρασε κανονικά και έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού.

Η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top