Πολιτική

Πώς θα μετεξελιχθεί σε πολιτικό φορέα η Ώρα Αποφάσεων

Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση νέου προοδευτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή (ΑΕΣΕ) της Ώρας Αποφάσεων, η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο.

Η Ώρα Αποφάσεων απευθύνεται, σύμφωνα με ανακοίνωσή της:

–Στους «εκτός των τειχών» που αναίτια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, για να συντηρούνται παράλογα προνόμια των ευνοούμενων.

–Στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής, από τον αγρότη μέχρι τον επιχειρηματία, που στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία.

–Στους άνεργους, σ’ αυτούς που έχασαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, στις νέες και τους νέους που είναι εγκλωβισμένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι, στη νέα και παλιά δια-σπορά.

–Σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι με την πολιτική και τους πολιτικούς, απέχουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αποφασίστηκε και προτείνεται η συγκρότηση, απ’ όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που το επιθυμούν, σε ισότιμη βάση, μιας διευρυμένης πολιτικής-οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τον Ιούνιο, προκειμένου να οργανώσει την ιδρυτική καταστατική συνέλευση του νέου, ενωμένου, προοδευτικού φορέα.

Η ιδρυτική καταστατική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Θα ακολουθήσει το προγραμματικό συνέδριο και η εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Επίσης, εγκρίθηκαν τα τελικά κείμενα της διακήρυξης και η Πολιτική Απόφαση.

Βασικά σημεία της Πολιτικής Απόφασης είναι: βασική προτεραιότητα της Ωρας Αποφάσεων είναι να προτείνει λύσεις παραγωγής εθνικού πλούτου, δηλαδή λύσεις ουσιαστικής υπέρβασης της λιτότητας. «Σ’ αυτή τη νέα βάση θα αποκτήσουν υπόσταση τόσο η προοδευτική αναδιανομή όσο και η επαναθεμελίωση του νέου κοινωνικού κράτους. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα νέο προοδευτισμό, ώστε η ενοποίηση του χώρου να γίνεται σε προωθητική και στέρεη βάση» αναφέρεται χαραστηριστικά.

Σχετικά με την πορεία της Ευρώπης, επισημαίνεται ότι διεξάγεται μια μεγάλη μάχη για να διατηρήσει τον ενοποιητικό της προσανατολισμό και η Ωρα Αποφάσεων εκτμά ότι θα το πετύχει «παρά τις σειρήνες του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού και των απατηλών υποσχέσεών τους».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως πρόκειται για κόμμα χωρίς αρχές, αξίες και πολιτικό ήθος, κι έχει ως μοναδικό στόχο την παραμονή του στην εξουσία, ενώ τονίζεται ότι η ΝΔ επιστρέφει ταχύτατα στον γνωστό, παλιό εαυτό της: «στον συντηρητικό λαϊκισμό».

Αιχμές περιλαμβάνονται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που όπως σημειώνει η Ώρα Αποφάσεων, «αρνείται συστηματικά να εισακούσει το διαρκές αίτημα για τη δημιουργία του νέου και ενιαίου φορέα, που θέτει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης του προοδευτικού χώρου» και σημειώνει:

«Η λαϊκή κριτική και η αποστασιοποίηση, στην πλειοψηφία τους, δεν αποτελούν στοιχεία απολίτικης συμπεριφοράς, αλλά συνιστούν γόνιμο προβληματισμό που θέτει τους όρους για τη γέννηση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μεγαλύτερης διαφάνειας και βαθύτερης δημοκρατικότητας, ικανού να στηρίξει μια νέα, παραγωγική Ελλάδα», υπογραμμίζει η Ώρα Αποφάσεων, σκοπεύοντας να ανταποκριθεί στο αίτημα του προοδευτικού κόσμου για ένα νέο και ενιαίο φορέα, γι’ αυτό και επιμένει επιτακτικά στο αίτημα για καθολική σύμπραξη του προοδευτικού χώρου που θα απαντάει επιτέλους στο πώς και όχι απλά στο γιατί και στο θα…».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top