Ελλάδα

Πώς οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να πάρουν δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα και υλική βοήθεια θα μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ταμείο Ευρωπαικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) από 1η Ιουνίου 2017 καθίστανται αυτοδίκαια δικαιούχοι και του ΚΕΑ.

Επιπλέον, όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να τροποποιούν την αίτησή τους στο ΚΕΑ και να επιλέγουν στο αντίστοιχο ειδικό πεδίο, τον Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τα τρόφιμα και τα είδη υλικής βοήθειας του ΤΕΒΑ.Το ίδιο ισχύει και για όσους εντάσσονται για πρώτη φορά στο ΚΕΑ.

Το ΤΕΒΑ αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας μέσω πενήντα επτά Κοινωνικών Συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, Εκκλησιαστικοί φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η διασύνδεση των δικαιούχων των δύο προγραμμάτων αποτελεί μέρος της υλοποίησης του λεγόμενου Δευτέρου Πυλώνα του ΚΕΑ.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top