Ελλάδα

Στα Χανιά το Boeing 747 του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων των ΗΠΑ

Αν και αρχικά υπήρξαν φήμες πως πρόκειται για το «δίδυμο» προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, τελικά το αεροσκάφος των ΗΠΑ που προσγειώθηκε στην βάση στο Ακρωτήρι Χανίων, είναι το αερομεταφερόμενο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (National Airborne Operations Center’s (NAOC)).

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με ανάρτηση στην σελίδα της βάσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (από εκεί και η φωτογραφία):

«Το NAOC έχει πολλές αποστολές, τόσο επιχειρησιακές όσο και εκπαιδευτικές, οι οποίες απαιτούν ταξίδια σε μια μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε όλο τον κόσμο. Η επίσκεψή του στην βάση της Σούδας αποτελεί μέρος της εκπλήρωσης των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δεσμεύσεων της βάσης. Ο NSA Souda Bay παρέχει υποστήριξη λειτουργίας στις δυνάμεις των Η.Π.Α., των Συμμαχικών και των Συνασπισμών που αναπτύσσονται εντός της ευρύτερης περιοχής EURAFSWA παρέχοντας, λειτουργώντας και διατηρώντας ανώτερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες αφιερωμένες στην ετοιμότητα και ασφάλεια των πλοίων, των αεροσκαφών, των αποσπασμάτων και του προσωπικού».

Να σημειωθεί πως μετά τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ όπου μετέβη τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απόψε μετέβη στην Ρώμη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top