Διεθνή

Στους 40 οι νεκροί στη Βενεζουέλα μετά τον θάνατο 18χρονου

Για 45η μέρα, οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν καταλήψεις κτιρίων και δρόμων και μαζικές πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα χθες, ζητώντας εκλογές και αναζωπυρώνοντας την λαική δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης.

Σε μία από τις μαζικές διαμαρτυρίες στην πολιτεία Τάχιρα – και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν με τις δυνα΄μεις επιβολής της τάξης – ένας 18χρονος, ο Λουίς Αλβιάρες, σκοτώθηκε αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων σε τουλάχιστον 40 άτομα.

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης. Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top