Διεθνή

Τι θα ψήφιζαν οι Γερμανοί στις εκλογές της Γαλλίας

Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος θα εκλεγόταν ο πρώτος με το θριαμβευτικό ποσοστό 73%, ενώ η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Μετώπου θα λάμβανε μόλις 19,5%.

Οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Μαριν Λεπέν θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey, η οποία δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα του Αμβούργου “Die Zeit”.

Σύμφωνα με αυτήν, οι Γερμανοί ψηφοφόροι συντάσσονται με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία κατά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών δεν πήρε θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, αλλά κατόπιν εκφράστηκε σαφώς υπέρ του κ. Μακρόν: «Η επιτυχία του θα ήταν ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό κέντρο το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε και στην Γερμανία», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα oι χριστιανοδημοκράτες (CDU) ψηφοφόροι προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Εμανουέλ Μακρόν και μόνο το 5,6% θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν. Τον φιλελεύθερο Γάλλο υποψήφιο θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον κ. Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την κ.Λεπέν το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.
Φυσικά, οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 80,1%, την κ. Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Εμανουέλ Μακρόν.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top