Διεθνή

Τουλάχιστον 15 Αφγανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση

Νεκροί είναι τουλάχιστον 15 Αφγανοί στρατιώτες μετά από επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Κανταχάρ, τη δεύτερη μέσα στην ίδια εβδομάδα, γνωστοποίησε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας.

«Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης την περασμένη νύχτα στην περιοχή Σαχ Ουάλι Κοτ, στην επαρχία Κανταχάρ», στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, ο Νταουλάτ Ουαζίρι, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση «διήρκεσε πολλές ώρες».

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «οι πολεμιστές μας (…) σκότωσαν 35 στρατιώτες – μαριονέτες. Οκτώ άλλοι αιχμαλωτίστηκαν και κατασχέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά.».

Στην αρχή της εβδομάδας τουλάχιστον 10 Αφγανοί στρατιώτες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της βάσης τους στην ίδια επαρχία, την Κανταχάρ. Στην επίθεση συμμετείχαν πάνω από 200 άνδρες και την ευθύνη για αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που μοιάζουν να ενισχύονται δεκαπέντε χρόνια αφού εκδιώχθηκαν από την εξουσία με την επέμβαση των Αμερικανών και συμμάχων τους.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top