Πολιτική

Το χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά ο Παππάς

«Άμεση ενημέρωση» από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με τον αριθμό των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, την τιμή εκκίνησης και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, ζήτησε σήμερα με επιστολή του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Παππά, σημειώνεται ότι η ανταπόκριση εκ μέρους των μελών του ΕΣΡ είναι απαραίτητη, ώστε «να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι εκπέμπουν χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο». Υπενθυμίζοντας πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ο κ. Παππάς ζητά από τα μέλη της Αρχής «άμεση ενημέρωση» για τα ακόλουθα:

Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της –κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015- απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός υπενθυμίζει στα μέλη του Ε.Σ.Ρ., πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top