Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Καμία απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις

«Kαμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις», διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όπως αναφέρεται υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Οι πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζουν ότι ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο “τρομοκρατικών ειδήσεων” και επεσήμαναν ότι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε σχέση με το τι συμφωνήθηκε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται ότι:

– Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν

– Έξι εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα.

– Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές και χαρακτήριζε “ιδεοληψίες” τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top