Διεθνή

Φωτογραφίες σοκ από το σπίτι ενός παιδόφιλου: Η εισβολή της αστυνομίας

Ο David Timothy Deakin άκουσε τα επίμονα χτυπήματα στην εξώπορτα του διαμερίσματός του. Ήταν οι γείτονες; Η αστυνομία; Ο άντρας είδε στο μπουφάν ενός από τους πράκτορες που στέκονταν λίγα εκατοστά μακριά του, τα γράμματα NBI, που μεταφράζεται ως Εθνικό Γραφείο Ερευνών των Φιλιππίνων ή αλλιώς το FBI της χώρας.

Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο σπίτι σπάζονταν την πόρτα, βρισκόμενοι μπροστά στον άντρα που αναζητούσαν, για να βρουν αργότερα στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αφού πέρασαν χειροπέδες στον παιδόφιλο, ξεκίνησε η αναζήτηση των στοιχείων εκείνων που θα τον έστελναν ενώπιον της δικαιοσύνης και τελικά στη φυλακή. Παιδικά εσώρουχα και παπούτσια, κάμερες, bondage χειροπέδες, σύνεργα ναρκωτικών και στοίβες από σκληρούς δίσκους είναι όλα όσα βρήκαν μέσα σε αυτό το βρωμερό δυάρι. Εικόνες και ευρήματα φρίκης που υπαινίσσονται αρρωστημένες πράξεις – ένα από τα ευρήματα που προκαλεί σοκ, ήταν και μια κακογραμμένη φράση στον τοίχο «η μαμά και ο μπαμπάς μου με αγαπούν». Στον υπολογιστή του, οι ειδικοί πράκτορες εντοπίζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, στα οποία συμμετέχουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια… «Γιατί όλοι με ρωτούν για τα παιδιά που έρχονται στο σπίτι μου;», αναρωτιέται ο 53χρονος η σύλληψη του οποίοι καταγράφηκε από το φακό του Assosiated Press. Είναι γυμνός από τη μέση και έχει έντονη εφίδρωση ενώ αρχικά οι ένστολοι του δένουν τα χέρια με το καλώδιο ενός φορτιστή.

Η σύλληψη του Deakin στις 20 Απριλίου, σχετίζεται με μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις on line παιδοφιλίας, όπου παιδοφιλοι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού πληρώνουν διαμεσολαβητές στις Φιλιππίνες για να κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά, ακόμη και μωρά, κατευθύνοντας τις κινήσεις τους μέσω των υπηρεσιών διαδικτύου. Τα Ηνωμένα Έθνη σήμαναν το συναγερμό και το FBI κάνει λόγω για επιδημία τονίζοντας ότι σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή βρίσκονται on line 750.000 παιδόφιλοι. Το νεώτερο θύμα που διασώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν ένα βρέφος ηλικίας 2 μηνών… τα περισσότερα θύματα όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent, είναι κάτω των 12 ετών. Σχεδόν κάθε περίπτωση παιδικής on line πορνογραφίας, προέρχεται από τις Φιλιππίνες λόγω, μεταξύ άλλων, της εκτεταμένης φτώχειας και της εύκολης πρόσβασης σε ευάλωτα παιδιά, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Η επικεφαλής του NBI σε θέματα human trafficking, Janet Francisco φαίνεται αποφασισμένη να πλήξει την αρρωστημένη αυτή επιχείρηση: «Θα τους βάλουμε στη φυλακή και θα πεθάνουν εκεί», δηλώνει.

Ο 53χρονος μεγάλωσε στην Peoria του Ιλινόι των ΗΠΑ και εργαζόταν ως εποχικός εργάτης- παράλληλα μάθαινε τα πάντα για τους υπολογιστές. Εγκαταστάθηκε στις Φιλιππίνες το 2000 και εκεί ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αγαπημένο του αντικείμενο, τους υπολογιστές. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η οικιακή βοηθός που τον είχε καταγγείλει στις αρχές το προηγούμενο έτος: δεν τις κατέβαλε το μισθό της και όπως είχε πει, ανησυχούσε με το τι έκανε με τα παιδιά που έμπαιναν στη κρεβατοκάμαρά του. Η αστυνομία τότε είχε βρεθεί σπίτι του, αλλά δε διέθεταν δικαιοδοσία να επέμβουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top