Διεθνή

Χωρίς μαντήλα στη Σαουδική Αραβία η Μέρκελ

Ασκεπής, αψηφώντας τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες στη χώρα, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Σουαδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε στη Τζέντα ενώπιον του βασιλιά Σαλμάν και κορυφαίων αξιωματούχων χωρίς μαντήλα, αντίθετα με άλλες πολιτικούς ή συζύγους πολιτικών που έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς το συντηρητικό ισλαμικό βασιλείο του Κόλπου – κίνηση υψηλού συμβολισμού όπως χαρακτηρίστηκε.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες η Μέρκελ ζήτησε από τη Βουλή να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, χαρακτηρίζοντάς την «μη αποδεκτή στη χώρα μας» – ενώ την περασμένη εβδομάδα η Μπούντεσταγκ ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει στις εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα, τη Δικαιοσύνη και τις ένοπλες δυνάμεις να καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με το Euronews, η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της αναφέρθηκε και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη θανατική ποινή, οι μπλόγκερς και όσοι άλλοι επιθυμούν να είναι πολιτικά ενεργοί πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόσφατα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εμφανίστηκε χωρίς μαντήλα στη στη Σουαδική Αραβία, η οποία είχε πει ότι ήλπιζε να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες του βασιλείου.

Στο παρελθόν η Χίλαρι Κλίντον και η Μισέλ Ομπάμα επισκέφτηκαν τη Σουαδική Αραβία χωρις να φορέσουν μαντίλα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top