Ελλάδα

Δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

Με απόφαση των ελληνικών δικαστικών αρχών δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Η απόφαση ελήφθη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που εκδόθηκε μετά από αίτημα της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων.

Πριν οι δικαστικές αρχές φθάσουν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννου Παπαντωνίου, η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προχωρήσει και σε κατ΄οίκον έρευνες στην κατοικία αλλά και το γραφείο του πρώην υπουργού, ενώ προ ημερών ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη μετά από το αίτημα
της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία ερευνά υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η δικαστική λειτουργός, όπως είναι γνωστό, χειρίζεται τους φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπεγράφησαν επί ημερών του κ. Γιάννου Παπαντωνίου (όπως οι φρεγάτες και άλλα), ενώ σημαντική ώθηση στις έρευνες των ελληνικών δικαστικών αρχών προσέδωσε πριν από δύο μήνες η ενημέρωση των ελβετικών αρχών, ότι εντόπισαν δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως απεστάλη αίτημα δικαστικής όμως σύμφωνα με πληροφορίες ως σήμερα οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η απάντηση των ελβετικών αρχών, κρίνεται, ως εξαιρετικά σημαντική για τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων με φερόμενο ως κεντρικό πρόσωπο τον Γ. Παπαντωνίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top