Ελλάδα

Η «ΚΑΜΟΡΑ» ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ! Τα σπίτια «φρούρια» , οι τοίχοι με τα ναρκωτικά και τα σαλόνια γεμάτα Mercedes

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, τα παράνομα κέρδη της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, διέμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες στα Άνω Λιόσια, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στάθμευαν πανάκριβα αυτοκίνητα στο…σαλόνι του σπιτιού τους.

«Είχαμε περίπου οκτακόσιες καταγγελίες από πολίτες για διακίνηση ναρκωτικών. Η οργάνωση που εξαρθρώσαμε είχε κάμερες παντού και τσιλιαδόρους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πλησιάσουν αστυνομικοί στην περιοχή. Αλλά καταφέραμε να την εξαρθρώσουμε, επισήμανε ο κ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη σπείρα είχε «οικογενειακό χαρακτήρα» και λειτουργούσε στο πρότυπο διεθνικών οργανώσεων τύπου «Καμόρα». Όπως προέκυψε από την έρευνα, περίπου 100-120 εξαρτημένα άτομα προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, μέσα στα σπίτια που διέμεναν είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, όπου έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες».

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης – χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, (81) ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης,
– Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,
– 20 φυσίγγια,
– Το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ,
– Νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστή σφραγίδα γιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι ακόμη επτά άτομα τα οποία και αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκισης ενός έτους, για ποινική υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 26/05/2017, στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top