Ελλάδα

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ! Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό της Μαρίκας

Ένας άνθρωπος με ήθος. Ένας ισχυρός πολιτικός που έγραψε τη δική του ιστορία μέσα στον πολιτικό χωροχρόνο της Ελλάδας. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψει κάποιος αυτή την πολιτική μορφή που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά. Έναν πολιτικό που στιγμάτισε τη νεότερη πολιτική ιστορία. Τα βήματα του ακολούθησαν νεότεροι πολιτικοί. Αποτέλεσε παράδειγμα. Τα λόγια του διδαχή. Η είδηση του θανάτου του γέμισε με θλίψη τους Έλληνες, όχι μόνο του πολιτικού χώρου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος- πρότυπο. Ένας άνθρωπος που απλά και λαϊκά του βγάζεις το καπέλο.

Μια ζωή ήρεμη, προγραμματισμένη. Ένας άνθρωπος που ήξερε τι ήθελε, τι αναζητούσε. Που ήξερε να παίζει σωστά με κάθε τρόπο το παιχνίδι της ζωής. Οικογενειάρχης! Οι νεότερες γενιές τον θυμόμαστε πάντα στο πλευρό της αγαπημένης του. Της αγαπημένης του Μαρίκας. Εξήντα ολόκληρα χρόνια μαζί. Μαζί στη ζωή, στις πορείες και στις προσπάθειες του ισχυρού πολιτικού, του δυνατού άνδρα. Του σπουδαίου Έλληνα. Αυτή ήταν η δική του σύζυγος. Αρωγός και σύντροφος σε κάθετου βήμα.

Το 2012 και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2012, η Μαρίκα Μητσοτάκη θα «φύγει» από τη ζωή. Δευτέρα 29 Μαίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα εγκαταλείψει αυτόν εδώ τον κόσμο. Οι δυο τους θα σμίξουν ξανά. Στον οικογενειακό τάφο που η οικογένεια έχει στην κατοχή της. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί διπλά στην Μαρικά. Τη γυναίκα της ζωής του. Η ταφή του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Στον τόπο που ο ίδιος επέλεξε, καθώς δεν άφηνε τίποτα στην τύχη, αφού από το 2010 είχε φτιάξει την τελευταία κατοικία αυτού και της συζύγου του.

Το μόνο που απομένει σήμερα για τους οικείους είναι να προσθέσουν το όνομά του και την ημερομηνία του θανάτου του πάνω στο μάρμαρο που ο ίδιος είχε επιλέξει.

99 ολόκληρα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τίμησε το δώρο που δίνεται σε όλους μας δωρεάν και δεν είναι άλλο από την ίδια τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τρεφόταν σωστά, γυμναζόταν αρκετά. Ενώ 2 ώρες, απαραίτητα το μεσημέρι απολάμβανε τον ύπνο του. Μια ζωή γεμάτη. Μια ζωή ολοκληρωμένη. Μια ζωή παράδειγμα για όλους μας.

Της Κ.Φ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top