Πολιτική

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ – Τα «άκουσε» άγρια για τον Κασσιδιάρη – Αποχώρησε η Κανέλλη – Τον… άδειασαν οι ΑΝΕΛ με ανακοίνωση!

Σάλος προκλήθηκε από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή για το επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια.

Όπως είπε «…μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ευπρεπής βουλευτής, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, ήταν αναυθαίρετο δικαίωμα του να περάσει και να αποχωρήσει, την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης, δεν προκάλεσε κανέναν. Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το βλέπουμε σε άλλα κοινοβούλια μακριά από μας. Ήταν μία ακραία πράξη και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε». Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που άρχισαν να του φωνάζουν. Ο ίδιος, θέλοντας να… διορθώσει τα πράγματα, αρκέστηκε να συμπληρώσει τα εξής: «Αυτή είναι γνώμη μου. Η άποψη μου ότι θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο βουλευτή».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Αργότερα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ως αγορευτής των ΑΝΕΛ για τα μέτρα και αντίμετρα από το 2019 και μετά, αναφέρθηκε αρχικά στον θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα είχε πει νωρίτερα ζητώντας… συγγνώμη.

«Θέλω πριν πω οτιδήποτε γιατί μπορεί να έκανα λάθος πριν, ξέρω τι τράβηξε η κα. Κανέλλη από τον συγκεκριμένο βουλευτή και ίσως είναι λάθος, διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα», είπε από το βήμα της Βουλής ο αγορευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη να αντιδρά στην αναφορά του ονόματος και να ζητά τον λόγο επί προσωπικού. «Το όνομα μου στην αρχή της ομιλίας σας, ασχέτως ως αιτιολόγηση απολογίας για τη στάση σας, σας το απαγορεύω να το χρησιμοποιείται», είπε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλλη.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι ΑΝΕΛ, «αναγκάστηκαν» να βγάλουν ανακοίνωση, «αδειάζοντας» με αυτό το τρόπο τον βουλευτή τους!

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: ««Καταφανώς απαράδεκτη και τραμπούκικη η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν σήμερα σε επεισόδιο-εικόνα ντροπής στη Βουλή. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχθεί τραμπουκισμούς και φασιστικές συμπεριφορές, είτε μέσα στο Κοινοβούλιο, είτε έξω από αυτό».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top