Ελλάδα

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ» Η ΒΟΥΛΗ: Αγρια επεισόδια – Στις φλόγες φυλάκιο του Αγνώστου Στρατιώτη

Διαδηλωτές πολιορκούν αυτή την ώρα τη Βουλή, όπου διαξάγεται η συζήτηση για το 4ο Μνημόνιο.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιστημονικοί φορείς, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ λένε βροντερό «οχι» «στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», ενώ διαδηλωτές έκαψαν την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή.

Επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν, με ανακοίνωσή τους, «κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό» και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας ενώ προηγήθηκαν συγκεντρώσεις σε πλατεία Κάνιγγος, πλατεία Κοτζιά και αλλού.

Σοβαρά επεισόδια

Την ίδια στιγμή σημειώθηκε επίθεση κατά δημοσιογράφου και εικονολήπτη του Alpha, με αγνώστους να τους γρονθοκοπούν, ενώ ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ και έσπασαν με βαριοπούλες φυλάκιο του Αγνώστου στρατιώτη. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να απωθήσουν τους ταραξίες, απαντώντας με δακρυγόνα. Αφού απωθήθηκαν από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, ο πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών μεταφέρθηκε την πλατεία Συντάγματος και στη Σταδίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top