Ελλάδα

Σοκαρισμένος ο 10χρονος γιος του Βασίλη Γρίβα: «Γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να…» -Τι λέει η ψυχολόγος

Ποια τα σπαρακτικά λόγια του 10χρονου γιου του Βασίλη Γρίβα;

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται ο μόλις 10 ετών γιος του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος χθες το πρωί είδε μπροστά στα μάτια του την δολοφονία του πατέρα του.

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου, η ψυχολόγος που έχει αναλάβει εδώ και καιρό – για άλλους λόγους – την ψυχολογική υποστήριξη του μικρού παιδιού μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika για την πρώτη αντίδραση που είχε το μικρό παιδί, καθώς η ψυχολόγος του ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θέλησε να μιλήσει.

«Γιατί σε μένα; Γιατί τον πατέρα μου; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Γιατί έπρεπε να το ζήσω αυτό;» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 10χρονου γιου του Βασίλη Γρίβα, που στην πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία είδε το πιο άσχημο σκηνικό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του, την δολοφονία του πατέρα του.

«Το παιδί είχε άριστη σχέση με τον πατέρα του και έχω να σημειώσω ότι ήταν και ένας πολύ καλός πατέρας απέναντι στο παιδί του», δηλώνει η ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου μιλώντας στα parapolitika.

«Μόλις 15 λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό μίλησα με το παιδί στο τηλέφωνο. Ο πόνος και ο θυμός του ήταν μεγάλος. Προς το παρόν εξακολουθεί να βιώνει έναν μεγάλο πόνο. Τα πρώτα πράγματα που μου είπε, είναι ερωτήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τώρα, αλλά ίσως και στην υπόλοιπη ζωή του.

Με ρώτησε «γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Να το ζήσω αυτό;» Σαφώς είναι ερωτήματα που με πολύ υποστήριξη από την πλευρά μου, σε καθημερινή βάση θα προσπαθήσουμε να λύσουμε.

Το περιβάλλον του ευτυχώς είναι και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό προκειμένου κάποια στιγμή ο 10χρονος στο μέλλον να βρει ισορροπίες και απαντήσεις. Προς το παρόν είναι βασανιστικό το συναίσθημα και τα όσα βιώνει».

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου στην ερώτηση για το πώς θα εξελιχθεί η ψυχολογία του παιδιού απαντάει πως «βρίσκεται στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών και δύσκολα θα μπορέσει να σβήσει όλες αυτές τις μνήμες, τις εικόνες, ακόμη και τους ήχους και τις φωνές που τον τραυμάτισαν χθες και αποτυπώθηκαν στο μυαλό του. Θα υπάρξει προσπάθεια σαφώς, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top