Πολιτική

ΤΑ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ! Το ατύχημα του Τσίπρα, η εκπαίδευση και το γούρι

Η συνήθεια του Πρωθυπουργού να πίνει νερό, πολύ νερό, είτε βρίσκεται στη Βουλή είτε μετέχει στις συνόδους κορυφής, ή ακόμα σε επισκέψεις του στα υπουργεία μπορεί να προκαλέσει ορισμένα απρόοπτα προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να εγκαταλείψει το πόντιουμ στη συνέντευξη Τύπου για να πιει μια γουλιά νερό (όπως συνέβη στην Ουκρανία), είτε να χύσει το νερό.

Οπως συνέβη στην επίσκεψή του (την πρώτη που άρχισε σε υπουργεία) στο Παιδείας. Ο κ. Τσίπρας ανέλυε όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση, αυτό με τα ολοήμερα σχολεία, με τη μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, τις αλλαγές σε Ιστορία, Θρησκευτικά και τεχνικά μαθήματα, τα σχολικά γεύματα και έμεινε μόνο ένα πρόγραμμα να εξαγγείλει, αυτό της αύξησης της επιχορήγησης στα πανεπιστήμια κατά 65 εκατ. ευρώ. Ηταν το τελευταίο χαρτί που είχε μπροστά του και ενώ ήταν έτοιμος να το εξαγγείλει, χύνεται το νερό που είχε στο ποτήρι του και έπεσε στα… 65 εκατ. Βεβαίως το ποσό βράχηκε και δεν φαινόταν καλά. Εγραφε 65 ή 68 εκατ. Και δεν μπορούσε να πει λάθος γιατί από τα 65 έως τα 68 έχει διαφορά, πώς να το κάνουμε. Μου λένε ότι τον βοήθησε ο υπουργός κ. Γαβρόγλου με δύο τρόπους…

Η πρώτη ήταν ότι έσπασε την αμηχανία που εξαπλώθηκε μέσα στην αίθουσα με το χυμένο στο έγγραφο νερό, φωνάζοντας «γούρι-γούρι» και εν συνεχεία είπε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ, το οποίο εξήγγειλε και ο κ. Τσίπρας και έτσι έληξε το θέμα (αφού προηγήθηκε κάποιο από τα γνωστά αστειάκια του Πρωθυπουργού, τα οποία δεν «έπιασαν», μέσα στον πανζουρλισμό από τα «γούρι-γούρι» που ακολούθησαν).

Πηγή: tovima

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top