Πολιτική

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ «ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ» ΣΤΗ ΚΙΝΑ – Ο ρόλος της Αιγύπτου και το «Hayır» στον Ερντογάν

Μπορεί ο Πούτιν πριν από μερικές ημέρες να περίμενε για λίγα λεπτά τον Τσίπρα στην συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο, ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός έμαθε τα… ευχάριστα. Ή εάν προτιμάτε, το δώρο του Ρώσου προέδρου.

Ναι μεν τα «άκουσε» για τις ρωσικές επενδύσεις που καθυστερούν στην χώρα μας, ωστόσο άκουσε από τον Πούτιν να του λέει πως τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρξει στη χώρα μας ένα μεγάλο κύμα – μπορεί και το μεγαλύτερο – ρώσων τουριστών!

Ο αριθμός υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το 1.000.000, αν και βεβαίως σε αυτό συντελούν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως:
1. ενίσχυση της ισοτιμίας του ρουβλίου.

2. Οι συνεχείς αναβολές στην επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πτήσεων από Ρωσία προς Αίγυπτο δεν θα ενεργοποιηθεί πριν από το φθινόπωρο του 2017 ή μπορεί ακόμη και να αναβληθεί για το 2018.

3. Τα χαμηλά ποσοστά της Τουρκίας ως προορισμού. Από τη μια οι τρομοκρατικές επιθέσεις και από την άλλη το ασταθές πολιτικό κλίμα έχουν αναγκάσει πολλούς Ρώσους να αλλάξουν ταξιδιωτικό προορισμό.
Για να καταλάβετε με αριθμούς όσα προαναφέρθηκαν:
1. Το 2016, τρεις στους δέκα ρώσους προτίμησαν να κάνει διακοπές σε θέρετρα της χώρας του. Ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε την εξωτική και φθηνή Ταϊλάνδη αλλά και την Ελλάδα…

2. Το 2015, Αίγυπτος και Τουρκία ήταν για τους Ρώσους οι δημοφιλέστεροι προορισμοί!


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top