Ελλάδα

Βράζει ο κόσμος της νύχτας μετά την εκτέλεση του Γρίβα

Αναταραχή επικρατεί στον κόσμο της νύχτας μετά την δολοφονία του Βασίλη Γρίβα μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πληροφορίες που ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο φόνος του Βασίλη Γρίβα αποτελεί συνέχεια στον πόλεμο μεταξύ ομάδων της ελληνικής μαφίας φέρονται να διαθέτουν οι επικεφαλής της έρευνας και να διακινούνται ευρέως τις τελευταίες ώρες στον κόσμο της «νύχτας».

Χθες το πρωί, αρμόδια αστυνομική πηγή επισήμανε ότι τα νέα πληροφοριακά δεδομένα δείχνουν ότι η δολοφονία του 47χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου» θανάτου, που υπέγραψαν παλαιοί αντίπαλοί του. Κατά μία εκδοχή μάλιστα, η ασφάλεια έχει «εικόνα» για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας, όχι όμως και το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό.

Ταυτόχρονα, αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων της νύχτας, που πλέκουν τα δικά τους σενάρια για το φονικό και τις ανακατατάξεις.

Ο ίδιος ο Γρίβας, πάντως, φέρεται το τελευταίο διάστημα να ανέμενε την εκδήλωση μιας δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, κάτι που φέρεται να είχε εκφράσει σε συνομιλητές του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα μάλιστα στα γραφεία της υπηρεσίας έχουν κληθεί για «φιλικές συζητήσεις» άτομα από το περιβάλλον του δολοφονημένου καθώς και μέλη αντίπαλων «στρατοπέδων».

Τα τρία από τα τέσσερα άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονία περιγράφηκαν από αυτόπτες ως «φουσκωτοί» και πιθανολογείται ότι πρόκειται για μέλη ομάδας με την οποία ο Γρίβας είχε στο παρελθόν έρθει σε σύγκρουση. Ο εκτελεστής αντίθετα, το άτομο δηλαδή που πλησίασε τον Γρίβα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, περιγράφεται ως άτομο «μέτριας» σωματικής διάπλασης.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για αλλοδαπό πληρωμένο δολοφόνο.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top