Διεθνή

Άσαντ: Τα χειρότερα του πολέμου είναι πίσω μας

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα χειρότερα του πολέμου που μαίνεται στην χώρα του αποτελούν πλέον παρελθόν κι ενώ στο μέτωπο οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος με τη συνδρομή των Ρώσων συμμάχων τους.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανέκτησαν τους τελευταίους μήνες τον έλεγχο πολλών περιοχών, ιδίως της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Χαλεπιού έπειτα από πολυετείς μάχες.

«Η κατάσταση εξελίσσεται σήμερα προς τη σωστή κατεύθυνση (…) διότι έχουμε υποχρεώσει σε ήττα τους τρομοκράτες», επιβεβαίωσε ο Άσαντ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από τη Δαμασκό στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο WION.

«Εκτός του η Δύση (…) και οι σύμμαχοί της, οι μαριονέτες της υποστηρίζουν μαζικά αυτούς τους εξτρεμιστές, είμαι βέβαιος ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας» τόνισε ο Σύρος πρόεδρος, στη συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ αρνήθηκε κάθε ευθύνη για την επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχούν στην επαρχία του Ιντλίμπ, που σημειώθηκε τον Απρίλιο και που στοίχισε την ζωή σε 88 ανθρώπους μεταξύ αυτών 31 παιδιά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top