Ελλάδα

Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι και στη Θεσσαλονίκη λόγω καύσωνα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η θερμοκρασία θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει να παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, έως και την Κυριακή, αρκετοί κλιματιζόμενοι χώροι προσφέροντας δροσιά.

Επιπλέον πανέτοιμες είναι οι υπηρεσίες -σε συνεργασία με την πυροσβεστική, την αστυνομία, το δασαρχείο και τις εθελοντικές ομάδες- για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, με το “βάρος” να πέφτει στον πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το Σέιχ Σου.

«Μέχρι στιγμής οι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου για πυρκαγιές είναι στο επίπεδο 2. Θυμίζω πως το μέγιστο επίπεδο είναι 5. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανέβει στο 3, λόγω των ανέμων. Σε περίπτωση που μας ζητηθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία είμαστε έτοιμοι για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η κ.Πατουλίδου ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες, να μην πετούν τσιγάρα και σκουπίδια στην περιφερειακή οδό καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά.

Όσον αφορά τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες, η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της αντιπεριφερειάρχη να διαθέσει στο κοινό το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου είναι ανοιχτή από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, στις 10 το βράδυ.

Ανοίγουν οι χώροι του Διοικητηρίου

Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι του Διοικητηρίου προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Οι χώροι λειτουργούν από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα από τους δήμους

Για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε ΚΑΠΗ έχει μεριμνήσει από σήμερα έως την Κυριακή ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για το κύμα καύσωνα είδαμε ποιους χώρους μπορούμε να διαθέσουμε για το κοινό. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο, εάν απαιτηθεί, να ανοίξουμε και άλλους γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα είναι ανοιχτοί οι χώροι στο 4ο παράρτημα του ΚΑΠΗ (Γρ.Λαμπράκη 42, 2310 245242) και στο 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στεφάνου Νούκα 10, Χαριλάου, 2310 314424 και 2310 313887) έως το Σάββατο, στις 10 το βράδυ.

Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με το υπνωτήριο και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας των αστέγων.

Ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους δημότες έχουν φροντίσει να λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top