Πολιτική

Βερναδάκης: Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτό είναι σίγουρο

«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτό είναι σίγουρο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αισιοδοξία που ερείδεται αφενός στο κυβερνητικό σχέδιο για «μια μεγάλη κινητοποίηση των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνάμεων και πόρων της χώρας», αφετέρου στο ότι στο θέμα της διαπραγμάτευσης «μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο». Άλλωστε, «η χώρα μας δεν έδωσε το παραμικρό πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες», υπενθυμίζει ο κ. Βερναρδάκης, ενώ απορρίπτει ως υπερβολική τη σύγκριση μεταξύ της σημερινής περιόδου με το καλοκαίρι του 2015. Εν τούτοις, «μένει να αποδειχθεί» αν όλοι οι εταίροι μας έχουν εμπιστοσύνη, σημειώνει.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ σε νομοθετικό επίπεδο το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, καταγγέλλει την επονομαζόμενη «τρόικα εσωτερικού» για «λυσσαλέα αντίδραση», για παράδειγμα στο χώρο της δημόσιας Υγείας ή εκείνον της εργασίας, αντίδραση που εξηγείται από την επόμενη φράση του συνομιλητή μας: «Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους -όπως και η διαχείρισή του τα προηγούμενα χρόνια- αποτελούσε μορφή πολιτικού χρήματος για την εγχώρια διαπλοκή». Στο θέμα των συμβασιούχων ειδικότερα, προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία, που στόχο θα έχει, «να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια».

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δημοσκοπήσεις και τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο υπουργός Επικρατείας προβλέπει ανάκαμψη της κυβέρνησης «με ταχύτατους ρυθμούς» μάλιστα, εκτίμηση που στηρίζει στο γεγονός ότι «τώρα, με το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και με το περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας που εξασφαλίζει η συμφωνία, θα ανακάμψει με ταχύτατους ρυθμούς». Και συμπληρώνει: «Όσοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις δημοσκοπήσεις νομίζω ότι μπορούν να διδαχθούν από όσα έγιναν στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες και να έχουν αυτοσυγκράτηση. Οι εκπλήξεις θα είναι καταιγιστικές».

Τέλος, με αφορμή την εν εξελίξει επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται στις αυριανές εκδηλώσεις στην Καλαμαριά για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Κόδρα». Σε ένα πρώτο σχόλιο, τέλος, για τις βρετανικές εκλογές, ο κ. Βερναρδάκης λέει: «Είμαστε περήφανοι για τον Κόρμπιν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top