Διεθνή

Βραβείο 1.000 δολαρίων στο καλύτερο βίντεο για «αποφυγή της ομοφυλοφιλίας»

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ξεκίνησε έναν διαγωνισμό βίντεο με θέμα «τις πρακτικές μιας υγιούς ζωής», προσφέροντας έπαθλο ως και 1.000 δολάρια στα καλύτερα βίντεο που θα εξηγούν πώς μπορεί να «αποφευχθεί» η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας.

Τα βίντεο θα πρέπει να δείχνουν πώς μπορεί κανείς «να αποφύγει την ομοφυλοφιλία, να την ελέγχει και να λαμβάνει βοήθεια», καθώς και «τα προβλήματα και τις επιπτώσεις» που έχει η «σύγχυση των φύλων», όπως αναφέρει το υπουργείο.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αμέσως καταδίκασαν αυτή την πρωτοβουλία, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η στάση της κοινής γνώμης σε αυτή τη χώρα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι μουσουλμάνοι, είναι ολοένα και πιο εχθρική προς τους ομοφυλόφιλους, αν και μέχρι πρότινος η Μαλαισία φημιζόταν για τη μετριοπάθεια και την ανεκτικότητά της.

Η ομοφυλοφιλία επισήμως απαγορεύεται στη Μαλαισία και οι παραβάτες μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης, σωματική τιμωρία ή πρόστιμα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top