Πολιτική

Γεννηματά: Λιτότητα και επιτροπεία η προίκα της κυβέρνησης στον λαό

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο STAR κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει “κάψει” την πραγματική ελπίδα σε ένα προοδευτικό κόσμο που τον πίστεψε και πίστεψε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος εναλλακτικός. Και σήμερα υπάρχει μια μεγάλη παραίτηση του κόσμου αυτού που πιστεύει πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».

Αναφερόμενη στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, η κ. Γεννηματά είπε ότι η κεντρική ιδέα του Αλέξη Τσίπρα στην όλη προσέγγιση ήταν «να δούμε τι θα κάνουμε, τώρα που χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας» και τόνισε ότι απάντησε στον πρωθυπουργό πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του.

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια υπάρχουν ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σήμερα – επέτειο των capital controls – ο κ. Τσίπρας από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια, έχει αλυσοδέσει τη χώρα υπογράφοντας δυο αχρείαστα βαρύτατα και υφεσιακά μνημόνια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η λύση στα προβλήματα της χώρας περνάει μέσα από τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να σχεδιάσουν ένα εθνικό σχέδιο για τον τόπο. Για να το κάνουμε όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια και αυτοκριτική από όλους». Μάλιστα υπογράμμισε: «Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεύτερο κόμμα έτσι ώστε να μπορεί να δώσει λύση, την ερώτηση για “το ενδεχόμενο μη σχηματισμού κυβέρνησης” θα πρέπει να την απευθύνετε στα δύο πρώτα κόμματα. Εμείς θα έχουμε το πρόγραμμά μας ως βάση για ευρύτατη προγραμματική συμφωνία και θα είμαστε εκεί με το πρόγραμμα πάνω στο τραπέζι. Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο και γιατί δε θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Δε θέλουμε νέες αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο για τον τόπο. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Και θα είμαστε μέρος της λύσης. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε αυτόν τον ρόλο. Είναι η ευθύνη μας αυτή τη στιγμή απέναντι στον τόπο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top