Πολιτική

Δένδιας: Η κυβέρνηση λειτουργεί σε συνθήκες πλήρους υποτέλειας

Με την κατηγορία «σήμερα υπερβήκατε ένα πολύ διακριτό όριο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να προτάξουν την προσωπική αξιοπρέπεια και να θέσουν όρια στην «κατηφόρα της υποτέλειας που επιδεικνύουν».

«Η κομματική υποταγή και η επιβίωση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελεί πλέον κριτήριο», είπε ο κ. Δένδιας και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο, τόνισε πως παρά την προσπάθειά του να πείσει για την επιτυχία της διαπραγμάτευσής του, δεν διαλανθάνει από κανενός την προσοχή ότι οι εταίροι φέρονται προς την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση προς τη χώρα με συνθήκες υποτέλειας. «Σας το λέμε εμείς που ούτε αντιμνημονιακοί της δικής σας σχολής είμαστε, ούτε τον κόσμο καλούμε στις πλατείες. Όμως να σας υποχρεώνουν να φέρνετε εδώ δέκα ημέρες μετά την ψήφιση νόμου υπό μορφή τροπολογίας απλή λεκτική διατύπωση (σ.σ. τροπολογία για το αφορολόγητο) για να πείσετε κάποιον υπάλληλο ότι είναι επαρκής, είναι υποτιμητικό», είπε ο κ. Δένδιας.

«Σε ποια άλλη χώρα της ΕΕ θα εισηγούνταν μια κανονική κυβέρνηση λεκτική διατύπωση σε νόμο που ψήφισε, με τροπολογία σε σύμβαση για τα ψάρια και να ισχυρίζεται ότι αυτή είναι κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης χώρας;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Είναι ντροπή για σας για τη χώρα κι εκτός από τα αξιώματα υπάρχουν και ευθύνες γι’ αυτήν την διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

«Αυτά τα πράγματα εδώ δεν έπρεπε να δεχθείτε να τα φέρετε, είναι ντροπή» είπε και τέλος διερωτήθηκε αν αυτό δεν συνιστά τη μέγιστη ομολογία της διαπραγματευτικής αποτυχίας τότε τι συνιστά;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top