Διεθνή

Δήμαρχος Λονδίνου: Να μην αναβληθούν οι εκλογές, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία

Την άποψη πως οι εκλογές της 8ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να αναβληθούν, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος με τους έξι νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στο Λονδίνο, εξέφρασε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδό τους» δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.

«(Οι τρομοκράτες) θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε, θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές, δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό» τόνισε. «Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία. Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία» πρόσθεσε.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου πρόσθεσε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό, αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή». Προειδοποίησε μάλιστα τους Λονδρέζους ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι αυξημένη: «Οι Λονδρέζοι θα παρατηρήσουν σήμερα αυξημένη αστυνομική παρουσία, όπως και τις επόμενες λίγες ημέρες, κάποιοι αστυνομικοί θα είναι και ένοπλοι».

Τέλος ο Καν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σε εγρήγορση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top