Ελλάδα

Επαφές του αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των συνεργειών

Όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση συνεργειών σε θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και συντήρησης αμυντικού υλικού, μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, διερευνήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Ουάσιγκτον, κατόπιν προσκλήσεως του Αμερικανού ομολόγου του, στρατηγού Mark A. Milley.

Ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού ξηράς και των Πεζοναυτών, καθώς και με την επικεφαλής του γραφείου αμυντικής συνεργασίας του αμερικανικού Στρατού και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ήδη υφίσταται, στο πλαίσιο των δράσεων των χερσαίων δυνάμεων.

Περαιτέρω, ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Θεοχάρη Λαλάκο, το προσωπικό του Στρατού ξηράς που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες στον Πόλεμο της Κορέας, στο μνημείο κορεατικού αγώνα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top