Ελλάδα

Ευρωπαίοι αριστεροί στην Αθήνα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο (29 και 30 Ιουνίου), αντιπροσωπεία της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL).

Στόχος της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να διεθνοποιηθεί η υπόθεση, να αποκαλυφθεί η εγκληματική φύση του νεοναζισμού και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια ανοχής και νομιμοποίησής του στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης», αναφέρει η ανακοίνωση της GUE/NGL και την αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ευρωβουλευτές Άντζελα Βαλίνα (Ισπανία, Ενωμένη Αριστερά) και Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke) θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή το πρωί (09.00- 11.00) την ακροαματική διαδικασία στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και αμέσως μετά θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, έξω από τον χώρο των φυλακών.

Οι δύο ευρωβουλευτές της GUE/NGL θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των δικηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, του Παρατηρητηρίου της Δίκης της ΧΑ και της πρωτοβουλίας JailGoldenDawn, ώστε να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία της δίκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top