Πολιτική

Κάλεσμα Λαφαζάνη για ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο

«Εμείς απευθυνόμαστε από εδώ, από τα Τρίκαλα, σε όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, και τις καλούμε σε ένα κοινό μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο, για να διαμορφώσουμε νέες πολιτικές αντιμνημονιακές εξελίξεις»

Αυτό, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στη Δυτική Θεσσαλία. Εμείς, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, δεν κάνουμε διακρίσεις και καλούμε τις δυνάμεις να ενωθούμε ως μια γροθιά.

Το μνημονιακό μπλοκ τρίβει τα χέρια του, όταν βλέπει στον αντιμνημονιακό χώρο έριδες, φιλονικίες, άγονους ανταγωνισμούς, δεν παρέλειψε ο ίδιος να προσθέσει. Ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, είπε πως αυτή, είναι κατάπτυστη, δεσμεύει την Ελλάδα, με μνημόνιο, με επιτροπεία, με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060. Η απόφαση αυτή, τόνισε επίσης στη συνέχεια ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας, ελήφθη με πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση, καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, να προχωρήσει σε τέτοιου είδους, πρωτοφανείς, αποικιακές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, για 50 χρόνια. Δεσμεύσεις που θα βασανίζουν όχι μόνο τώρα τον ελληνικό λαό, αλλά τα εγγόνια μας και δισέγγονά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση που θα κρατήσει η Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «εμείς θα ανατρέψουμε αυτού του είδους τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ερήμην του ελληνικού λαού και σε βάρος του, καταλύοντας κάθε ίχνος δημοκρατίας και ανεξαρτησίας στη χώρα», για να εξηγήσει:

«Συγκεκριμένα, ανέλαβε την υποχρέωση η κυβέρνηση, χωρίς να έχει δικαίωμα να το κάνει, να έχει η χώρα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος μέχρι το 2022. Και από το 2022 μέχρι το 2060, ανέλαβε την υποχρέωση η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 2% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος. Καμία χώρα και ποτέ για τόσες δεκαετίες δεν έχει επιτύχει αυτές τις δημοσιονομικές επιδόσεις».

Αυτές οι δημοσιονομικές επιδόσεις, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, σημαίνουν επιτροπεία για να εφαρμόζεται, δηλαδή, νέο μνημόνιο και σημαίνουν άγρια λιτότητα για τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες. Η χώρα με αυτές τις δεσμεύσεις δεν έχει καμία προοπτική. Ακόμα και το ΔΝΤ αποστασιοποιήθηκε θεωρώντας υπερβολικές αυτές τις απαιτήσεις του Eurogroup, για τα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα, ανέφερε ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας.

Για τη δόση, τόνισε, πως αυτή δεν δίνεται για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά δίνεται για να σωθούν οι πιστωτές. Το συμφέρον να δοθεί η δόση το είχαν οι πιστωτές, επισήμανε, ενώ αναφορά έκανε και στη Νέα Δημοκρατία. Συνευθύνη για αυτές τις τραγικές εξελίξεις, διευκρίνισε, έχει και η μνημονιακή αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία ιδιαίτερα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο μνημόνιοι από τα μνημόνια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top