Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! Για το τελευταίο αντίο στον Κ. Μητσοτάκη – Το μεσημέρι η κηδεία

Το τελευταίο αντίο λένε από χθες το βράδυ και οι Κρητικοί στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνή Χαλέπας, στα Χανιά.

Η σορός του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ εκτέθηκε και πάλι σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ ακολούθησε αγρυπνία κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες κόσμου, με λουλούδια και δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτισαν. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στις 15:00.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια. Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top