Ελλάδα

Μία Κολομβιανή ο «δούρειος ίππος» της σπείρας που χτύπησε τα ελληνικά νοσοκομεία

Μια Κολομβιανή που προσποιήθηκε την ασθενή με γαστρεντερολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» αποτέλεσε το «δούρειο ίππο» της συμμορίας διεθνούς χαρακτήρα, που ήρθε στην Ελλάδα κατά παραγγελία καρτέλ ναρκωτικών από την Κολομβία για να αφαιρέσει ιατρικό εξοπλισμό.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ότι η «ασθενής» έδωσε στους τρεις ομοεθνείς συνεργούς της όλες τις πληροφορίες -ενδεχομένως και φωτογραφίες- που χρειάζονταν για την επίθεση της 15ης Μαΐου 2017 στον «Αγιο Σάββα», από όπου αφαιρέθηκαν δύο ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο αξίας περίπου 500.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τέσσερις δράστες, εκ των οποίων οι τρεις ταυτοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, ανήκουν σε διαβόητη συμμορία με… εξειδίκευση στις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού, που «χτυπά» σε χώρες από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια διοχετεύει (σύμφωνα τουλάχιστον με αστυνομικές πηγές) τα κλοπιμαία σε καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία, που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό σε δραστηριότητές τους οι οποίες σχετίζονται με την κατάποση ναρκωτικών με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επιθέσεις του Μαΐου στα νοσοκομεία είχε ενημερώσει τη Europol και όλες τις ευρωπαϊκές Αστυνομίες, προκειμένου να λάβει γνώση για ανάλογα κρούσματα στο εξωτερικό. Η γαλλική Αστυνομία άνοιξε το δρόμο ειδοποιώντας τις ελληνικές αρχές για την ύπαρξη κολομβιανών κυκλωμάτων.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Βόλου είχαν ήδη μια πρώτη εικόνα για την υπηκοότητα των δραστών, καθώς είχαν αναλύσει βίντεο από την επίθεση στο Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο Κολομβιανός διαρρήκτης είχε έρθει κατά τη διαφυγή του αντιμέτωπος με φύλακα, στον οποίο είπε σε σπαστά αγγλικά: «Είμαι γιατρός. Είμαι συνεργαζόμενος γιατρός και δουλεύω εδώ». Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια του βίντεο ταυτοποίησαν οπτικά τους δράστες, διαπιστώνοντας ότι είναι οι ίδιοι με αυτούς που χτύπησαν στον «Άγιο Σάββα», ενώ αμέσως μετά βρήκαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν φτάσει στον Βόλο οι δράστες, όχημα που όπως διαπιστώθηκε ήταν ίδιο με αυτό που είχε νοικιάσει η συμμορία από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δέμα με αποστολέα, τα στοιχεία του οποίου ταίριαζαν με αυτά του υπόπτου που είχε εισέλθει στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές στην Μπογκοτά, προκειμένου να ελέγξουν το επίμαχο δέμα. Πράγματι, το συγκεκριμένο δέμα περιείχε τον ιατρικό εξοπλισμό που είχε κλαπεί από τον «Άγιο Σάββα», ενώ λίγες ημέρες αργότερα εστάλη και πάλι στην Μπογκοτά δεύτερο δέμα με εξοπλισμό που είχε κλαπεί από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top