Οικονομία

Παπαδημητρίου: Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

«Δεν πιστεύω στις Κασσάνδρες. Η Γερμανία πρέπει να κάνει το χρέος της», δήλωσε από τη Λαμία ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ Παπαδημητρίου επισκέφθηκε χθες τη Φθιωτική πρωτεύουσα, όπου είχε επαφές με τους εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωπους φορέων.

«Όπως ξέρετε η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά. Στη διαπραγμάτευση δεν υπήρχαν καινούργια μέτρα για το 2017 – 2018.

Τα μέτρα ήταν για να ικανοποιήσουν το ΔΝΤ το 2019 και μετά, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διευθέτηση του χρέους. Δεν υπάρχει λοιπόν τέταρτο μνημόνιο. Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο το 2018. Δεν πιστεύω στην Κασσάνδρα διότι αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει τεράστια πίεση και από το ΔΝΤ και από τους Ευρωπαίους προς τη Γερμανία.

Ακόμα και η Γερμανία έχει παραδεχθεί ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Άλλο αν δεν βολεύει την Γερμανία επειδή έχει εκλογές να μην μπει στη διαπραγμάτευση του χρέους. Αλλά αυτό ήταν η υποχρέωση, αυτό ήταν που είχε συμφωνηθεί», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του.

 

Το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στη Λαμία παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη (2017 – 2021), το οποίο όπως είπε περνάει μέσα από τις Περιφέρειες της χώρας με τα 13 Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια στα οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ρωτήθηκε για τη διευθέτηση του χρέους, το 4ο μνημόνιο και την αξιολόγηση.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top