Διεθνή

«Πώς ένιωθες όταν ο πατέρας σου γ… τη Μόνικα Λεβίνσκι;»

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ηγέτες κρατών αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Έχει γράψει στο κοντέρ της προεδρίας του χιλιάδες θανάτους εμπόρων ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, ενώ τις τελευταίες μέρες, η χώρα του έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της καθώς έχει να αντιμετωπίσει μία ένοπλη εισβολή από συμμαχικές στρατιωτικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ντουτέρτε, γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του και το περίεργο χιούμορ του, είχε αναφέρει πως «οι στρατιώτες μου μπορούν να βιάσουν μέχρι τρεις γυναίκες στις περιοχές που μάχονται το ISIS. Θα αναλάβω εγώ την ευθύνη». Σε αυτό το σχόλιο του είχε αναφερθεί η πρώην πρώτη κόρη των ΗΠΑ, Τσέλσι Κλίντον μέσω Twitter γράφοντας το λιτό: «Καθόλου αστείο. Ποτέ.». Στη συνέχεια τον χαρακτήρισε ως «δολοφόνο αλήτη που δεν έχει κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Ντουτέρτε λοιπόν δεν μάσησε τα λόγια του και σε ομιλία μπροστά σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππινών, προχώρησε σε μία σειρά ύβρεων προς την κόρη του Μπίλ Κλίντον λέγοντας: «Αυτές οι πόρνες ακούν τη λέξη βιασμός. Όπως η Τσέλσι Κλίντον. Δεν αστειευόμουν, ήμουν σαρκαστικός. Δεν γελάω ποτέ με τα αστεία μου».

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Θα της έλεγα “όταν ο πατέρας σου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, γ… τη Λεβίνσκι και άλλα κορίτσια στον Λευκό Οίκο πώς ένιωσες;».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top