Διεθνή

Τι προσδοκά από τη συνάντηση με Γκουτέρες και Ακιντζί ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Την πεποίθηση, πως «αν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί η ουσία του θέματος των εγγυήσεων, μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να μεταβούμε στη Γενεύη και να εμπλακούμε σε μία διαδικασία η οποία θα έχει λυσιτελή χαρακτήρα, όπως άλλωστε είναι ο στόχος της πρότασης, που κατέθεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» εκφράζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. «Πρόσκληση που με ικανοποίηση αποδέχτηκα, καθώς θα έχω την ευκαιρία, ανάμεσα σε άλλα, να θέσω ενώπιον του, όλα τα πρόσφατα δεδομένα και να αναλύσω τις σκέψεις μου για το τι μέλλει γενέσθαι στο κυπριακό και να διαπιστώσουμε αν όλοι – και η Τουρκία- πραγματικά επιθυμούν να καταλήξουμε σε μία συμφωνία», τονίζει.

Η συνάντηση θα γίνει στη διάρκεια δείπνου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκτιμά «ως θετικό το ενδιαφέρον του κ. Γκουτέρες, του οποίου έχουμε δει δείγματα γραφής της προσέγγισής του και ευελπιστώ ότι μέσα από τη συζήτηση θα δοθούν απαντήσεις στις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top