Πολιτική

Το ξέσπασμα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον θάνατο στη Φολέγανδρο

Με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε τον θάνατο ασθενούς σε ασθενοφόρο στη Φολέγανδρο μετά από αναμονή 4 ωρών για το ελικόπτερο που θα την παραλάμβανε.

Αναλυτικά έγραψε: «Η γυναίκα στη Φολέγανδρο πέθανε, λοιπόν, περιμένοντας επί τέσσερις ώρες το ελικόπτερο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα και πιθανόν στη σωτηρία.

Νησιά περιζήτητα στους τουρίστες (και στους Έλληνες το καλοκαίρι) δεν διαθέτουν τις υποδομές και το προσωπικό υγείας που δικαιούνται. Όπως σωστά αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας «το ισοζύγιο προσφοράς μεταξύ Φολεγάνδρου και Πολιτείας είναι ελλειμματικό». Στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και ο δήμαρχος είναι εκείνος που οδηγεί το ασθενοφόρο.

Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται το να ζει κάποιος στα νησιά των Κυκλάδων, η πραγματικότητα είναι ότι η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή και ακριβή από όσο η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών μας σε αυτά αφήνει να φανεί. Τα καταλύματα είναι πολύ ακριβά, λόγω της σιγουριάς ως προς το εισόδημα που «εγγυώνται» οι τουρίστες του καλοκαιριού. Στις «άγονες γραμμές» της Ελλάδας οι δήμαρχοι ή οι περιφερειάρχες προσφέρουν κάποιο χρηματικό ποσό μηνιαίως ως κίνητρο προκειμένου να έχουν παιδίατρο, καρδιολόγο, οδοντίατρο…

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις το κράτος ξεχνά ότι οι πολίτες πληρώνουν φόρους προκειμένου αυτό να λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελός τους. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το βλέπουμε να συμβαίνει όλο και πιο τακτικά και να φαίνεται όλο και πιο φυσικό. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε, δεν ήταν ποτέ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top