Ελλάδα

Το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ χρωστούν 74 οφειλέτες στην Καλαμάτα

Κατασχέσεις σε βάρος μεγάλων οφειλετών ξεκινάει ο δήμος Καλαμάτας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε χθες ότι αυτό αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη με τον δήμαρχο και τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Οι κατασχέσεις αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία οφείλουν στο δήμο πάνω από 20.000 ευρώ, κυρίως για δημοτικά τέλη, πολεοδομικά ζητήματα, κλήσεις παραβάσεων, αδικαιολογήτως εισπραχθέντα προνοιακά επιδόματα κ.λπ. Οι μεγάλες αυτές οφειλές προέρχονται από μόλις 74 ΑΦΜ (άτομα ή εταιρείες) από τους 28.000 συνολικά οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από το 50%, τα 7,5 εκ. από τα 14 εκ. ευρώ της συνολικής οφειλής προς το δήμο.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι αφού προηγηθεί έρευνα από το δήμο, θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε ακίνητη περιουσία. Τα μέτρα αυτά αφορούν και σε περιπτώσεις με κίνδυνο παραγραφής.

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία αποστολής περίπου 28.000 ειδοποιητηρίων προς όλους τους οφειλέτες του δήμου, για πάσης φύσεως οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους. Και απηύθυνε έκκληση – κάλεσμα κάλεσε για τελευταία φορά στους οφειλέτες να προσέλθουν στο Δήμο Καλαμάτας και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη των δυσάρεστων αυτών μέτρων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top