Διεθνή

Φονικός μουσώνας με 137 νεκρούς στο Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των κατολισθήσεων τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα που πλήττει το νοτιοανατολικό τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι καταιγίδες, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στο πυκνοκατοικημένο Μπανγκλαντές την περίοδο των μουσώνων.

Πολλά από τα θύματα ανήκαν σε φυλές και ζούσαν σε απομονωμένες κοινότητες στην περιοχή Ρανγκαμάτι, που συνορεύει με την Ινδία. Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολισθήσεις μεγάλων όγκων λάσπης καταπλάκωσαν τα σπίτια τους.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο Ρανγκαμάτι όταν σημειώθηκε νέα κατολίσθηση.

Οι νέες καταστροφές καταγράφονται δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μόρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες οικήματα. Το 2007 περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Τσιταγκόνγκ στα ανατολικά της χώρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top