Διεθνή

Φρίκη δίχως τέλος στο Μεξικό από τα καρτέλ ναρκωτικών

Τα διαμελισμένα πτώματα τριών ανθρώπων ανακαλύφθηκαν χθες μέσα σε βαλίτσες στο Κανκούν του Μεξικού, μερικές ώρες έπειτα από μια θεαματική ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης στην οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, σε μικρή απόσταση από την τουριστική ζώνη.

Τα πτώματα βρέθηκαν στα όρια της περιοχής των ξενοδοχείων του διάσημου θέρετρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα εάν η μακάβρια ανακάλυψη συνδέεται με την ανταλλαγή πυρών που εκτυλίχθηκε στο Κανκούν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν αστυνομικοί που ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε συλλήψεις δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν.

Τα δικά τους πυρά στοίχισαν τη ζωή ενός κακοποιού και τραυμάτισαν άλλους δύο, ενώ πανικόβλητοι διερχόμενοι έβρισκαν καταφύγιο μέσα σε κοντινά καταστήματα κι εμπορικά κέντρα.

Έπειτα από μια καταδίωξη πέντε χιλιομέτρων στις λεωφόρους του κέντρου, οι άλλοι κακοποιοί τελικά συνελήφθησαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Το Κανκούν, στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική, είναι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού. Βιώνει τους τελευταίους μήνες μια κλιμάκωση της βίας.

Η πόλη αυτή θα φιλοξενήσει από τη Δευτέρα τη γενική συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί Εξωτερικών χωρών του δυτικού ημισφαιρίου, αλλά όχι ο Ρεξ Τίλερσον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο, πέντε άνθρωποι — τρεις ξένοι και δύο Μεξικάνοι — σκοτώθηκαν από πυρά μέσα σε ένα μπαρ στην κοινότητα Πλάγια δελ Κάρμεν, πολύ κοντά στο Κανκούν. Τον ίδιο μήνα, μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στις αρχές του Απριλίου την ανάπτυξη ενός αριθμού ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς προηγούμενο στο Κανκούν και στην Πλάγια δελ Κάρμεν, για την αντιμετώπιση του κύματος βίας που οφείλεται, κατ’ αυτές, στη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top