Πολιτική

Χρηστίδης: Η κυβέρνηση εκλιπαρεί πλέον ένα νεύμα από τον Σόιμπλε

«Μία “λεκτική διατύπωση”, ένα νεύμα ή έστω ένα κλείσιμο του ματιού με νόημα από τον κ. Σόιμπλε, εκλιπαρεί πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το χρέος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης προσθέτοντας:« Πάει κι η “περήφανη διαπραγμάτευση”, πάει και το “ψηφίζουμε τα νέα μέτρα 5 δισ. αλλά θα πάρουμε ρύθμιση για το χρέος”».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστίδη «ο κ. Τσίπρας, που χειρίστηκε προσωπικά όλη τη διαπραγμάτευσηχρεώνεται εξ’ ολοκλήρου τη διαφαινόμενη πλήρη αποτυχία. Δεν υπάρχει “αφήγημα” που να μην έχει επιστρατεύσει, δεν υπάρχει υποτιθέμενη “κόκκινη γραμμή” που να μην έχει παραβιάσει και βέβαια ακόμη και τα παραμύθια, που διαψεύδονται πλέον μέσα σε λίγες ώρες από την εκφώνησή τους, κάποτε τελειώνουν».

«Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο ούτε για το πώς και πότε θα υπάρξει διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ούτε πότε και αν η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε για το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος επικαιροποιημένου προγράμματος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας: «Το μόνο που ξέρουν καλά είναι να υπογράφουν τελικά ό,τι τους φέρουν οι δανειστές στο τραπέζι, με μόνο στόχο την παράταση της παραμονής τους στην κυβερνητική εξουσία. Το “επικαιροποιημένο” τώρα δόγμα τους δεν είναι άλλο από το “συμφωνία να’ ναι, και ό,τι να’ ναι” και νέα στρατηγική τους “στα κουτουρού κι όπου μας βγάλει”».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top