Ελλάδα

Χώρο στο πρώην ψυχιατρείο για να στεγαστούν πρόσφυγες ζήτησε ο δήμαρχος Χανίων

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είναι επικεφαλής συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ζήτησε την παραχώρηση χώρου του πρώην ψυχιατρείου στα Χανιά για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών.

Ο κ. Βάμβουκας επικαλείται σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και χαρακτηρίζει «επιτακτικό και άμεσο» το αίτημα του δήμου Χανίων για την παραχώρηση ακινήτου στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο δήμος μας για πολλοστή φορά δέχθηκε κύμα μεταναστών, των οποίων τη φιλοξενία έχει ήδη αναλάβει, παρ’ όλη την ανυπαρξία υποδομών, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που έχει. Ζητάμε άμεσα, προκειμένου ο δήμος Χανίων να ανταποκριθεί σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, την προσωρινή παραχώρηση ακινήτου ευρισκόμενου στον χώρο του πρώην Ψυχιατρείου, που διαχειρίζεται το ΕΤΑΔ Α.Ε. που χρόνια τώρα βρίσκεται κλειστό, του οποίου τις δαπάνες προετοιμασίας και λειτουργίας θα αναλάβουμε πλήρως».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top