Διεθνή

ΟΙ ΝΥΤ ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ! Είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει…

Άρθρο ποταμό για το ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα οικονομικά δρώμενα της Ευρώπης δημοσίευσαν οι New York Times. Η εφημερίδα δείχνει ως υπεύθυνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις και ότι τώρα αναμένει από τους πιστωτές να συμφωνήσουν για τη μείωση του χρέους της, αλλά αυτοί απέτυχαν να βρουν μια λύση.

Για αυτό φταίει εν πολλοίς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο κ. Σόιμπλε αντιτίθεται στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, όπως άλλωστε και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.
«Το να μην υπάρξει συμφωνία θα ήταν καταστροφικό για την Αθήνα και επιβάρυνση για την Γερμανία, η άκαμπτη στάση της οποίας στερεί από την Ελλάδα τη μόνη λύση για τα βάσανά της: Την οικονομική ανάκαμψη», καταλήγει το άρθρο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top