Πολιτική

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ! Ήττα εν γνώση μας η συμφωνία του 2015

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να ακουστεί από τα χείλη του Πάνου Σκουρλέτη η ακόλουθη παραδοχή.

Ο ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ήττα τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015 , προσθέτοντας ότι ήταν μια συμφωνία που «κάναμε με απόλυτη συνείδηση του τι κάναμε».

Η τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη έγινε στην ερώτηση για το πώς αξιολογεί τη συμφωνία του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης.

«Εγώ νομίζω ότι, αν κανείς δει την ακολουθία των πραγμάτων των τελευταίων μηνών, είχαμε την πιο λογική κατάληξη και αυτό που μπορούσε να υπάρξει βάσει των συσχετισμών», είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Και συμπλήρωσε: «Υπήρξε μια ήττα για τον λαό μας όταν, με απόλυτη συνείδηση του τι κάνουμε, κάναμε τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, που ήταν όμως σαφώς προτιμότερη από την εναλλακτική της τυφλής σύγκρουσης που θα άφηνε την κοινωνία έρμαιο των ακραίων απόψεων του κ. Σόιμπλε και των οπαδών του».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ως «το μικρότερο κακό». Ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ακόμη ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντίφαση που είναι «καταδικασμένος» να πορεύεται να επιβάλει λιτότητα, αλλά παράλληλα να υπόσχεται ότι θα προσφέρει έξοδο από αυτή. Κι αυτό γιατί έχει μια αβέβαιη έκφανση όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα».

Όσον αφορά τη συμφωνία της Πέμπτης, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα αποφασίστηκαν «είμαστε πιο κοντά στον στόχο να βγούμε στις αγορές πριν από το 2018, καθώς υπήρξε ρητή αναφορά που μιλούσε για στήριξη της προσπάθειας εξόδου της αγοράς και αυτό δεν έχει ξανατεθεί με σαφήνεια».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top